Ekologiska närproducerade juicer

Du som älskar att odla, gräva, plocka, rensa, riva, rosta, koka, pressa, mixa, buteljera, men kanske inte alltid hinner. BUY THE BOX köper du enklast här:
Just BUY THE BOX!

Lifehack No. 01

Du som älskar att odla, gräva, plocka, rensa, riva, rosta, koka, pressa, mixa, buteljera, men kanske inte alltid hinner.

Just BUY THE BOX!

Lifehack No. 02

Buy The Box juicer är framtagna för dig som vet vad du vill ha – en ekologisk juice med tydligt råvaruinnehåll och dubbla tapphål för enklare placering i kylen. Allt i en smidig 3L Bag-In-Box, fylld och sammansatt i Sverige.

Lifehack No. 03

Börja dagen med en ekologisk naturprodukt som ger dig energi att möta dagens alla utmaningar!

Rödbeta

BUY THE BOX Rödbeta – från jord till juice.

Rödbetsjuicer har ökat i popularitet de senaste åren.

Rödbetan är en klassisk rotfrukt som de senaste åren har blivit allt populärare att både äta och dricka på grund av dess höga innehåll av vitaminer och påstådda prestationshöjande egenskaper. Rödbetan används på såväl exklusiva restauranger som i kakor och bakverk.

Att juica rödbetor har blivit ett annat populärt inslag, men för att på ett enkelt sätt få i dig rödbeta behöver du varken juica eller skala dina egna rödbetor, plocka bara upp en BUY THE BOX rödbeta, häll upp i ett glas och njut.   Ett smidigt sätt att få i dig energi när tiden är knapp, som dessutom räcker längre och är snälla mot klimatet.

Näringsmässigt är rödbetan en riktigt hjälte då den innehåller stora mängder av järn, C-vitamin, B-vitamin och kalium. Rödbetsjuice är mycket populärt hos idrottare då det höga innehållet av nitrit och nitrat omvandlas till kväveoxid i kroppen vilket utvidgar blodkärlen med resultatet högre syreupptagning i blodet. Intensiv forskning pågår kring rödbetans påverkan vad de kan vara bra för och vilka hälsoeffekter som intag av rödbetor kan ha i kroppen.

Längst ned som vi har idag. Så tycker……

Smakbetyg, 4 av 5.

Så tycker Sporthälsa:

Juicen har en vackert mörkt rubinröd färg och är något grumlig. Juicen får en lätt krona av skum då den hälls upp. Buy the Box Rödbeta har en frisk och tydlig smak av rödbeta men utan den klassiska lite jordiga  ton som många andra rödbetsjuicer brukar ha. Det går utmärkt att dricka precis som den är. Juicen är både fräsch och smakrik utan att det blir för mycket utan att rödbetan tar över. Blanda den i smoothien eller drick den precis som den är!

Rödbetsjuice från koncentrat, 98%
Citronjuice från koncentrat, 2%
Pastöriserad
Ekologisk

Vi har gjort en nitratanalys på Ekologisk Rödbeta Buythebox och bifogar resultat för nitratmätning på: Batch: 202215, BFD: 09102021

Mätningen visar 1700 mg/kg vilket betyder att det räcker att dricka drygt 1,5 dl för att få i sig rekommenderat dagsintag enligt EFSA*

*Efsa om nitrat och nitrit
Den europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet, Efsa, gjorde 2017 en ny bedömning av nitrat och nitrit som tillsats i livsmedel. I denna utvärdering behölls de tidigare acceptabla dagliga intagen (ADI) för nitrat (3,7 mg/kg kroppsvikt och dag) och nitrit (0,07 mg/kg kroppsvikt och dag). Skillnaden var dock att vid denna utvärdering av nitrit baserades ADI på data från människor (methemoglobinemi), vilket ökar säkerheten i Efsas bedömning.

Kuriosa om Kväveoxid
Nitrat och nitrit kan också omvandlas till kväveoxid i kroppen. Det finns forskning om positiva effekter av kväveoxid. Drycker med stort innehåll av nitrat har därför till exempel använts av idrottare för att öka prestationsförmågan.

Energi 142 kj/34 kcal
Fett <01, gram
  – varav mättat fett 0 gram
Kolhydrater 7,4 gram
  – varav sockerarter 7,0 gram
Protein <1,0 gram
Salt 0,2 gram

Ingefära, äpple
& fläder

BUY THE BOX Ingefära – juicen med lite extra riv!

Ingefära är för många en favorit året om, men kanske är den lite extra viktig att få i sig på vintern tack vare dess uppiggande smak som garanterat väcker dig en grå morgon! Ett enkelt sätt att få i sig lite extra vitaminer är genom juicer som släcker törsten och fyller dig med energi! Nedan kan du läsa mer om ingefärans egenskaper och hur du kan inkludera den i din dagliga kost.

Ingefära odlades redan för 3000 år sedan i Kina och räknas till de äldsta kryddorna  som fortfarande används idag. Ingefärans doft är aromatisk och smaken brännande skarp och kryddig, ingefäran har stora användningsområden och passar i allt från soppor, till wok och sallader. Den passar även väldigt bra som ingrediens i en marinad till kött, fågel eller fisk. Ingefära går utmärkt att baka med och du kan använda ingefära i både, bröd, paj och olika sorters kakor. Den riviga roten funkar även utmärkt att juica tillsammans med äpple, rödbetor eller varför inte grönkål.

Men du behöver inte köpa en juicemaskin eller göra egen juice, för att kunna njuta av ingefärans goda smak. Plocka bara upp en BUY THE BOX Ingefära Fläder Äpple, för dig som älskar att odla, gräva, plocka, rensa, riva, rosta, koka, pressa, mixa, buteljera, men kanske inte alltid hinner.

Allt du behöver göra är:

  1. Ta ett glas
  2. Häll upp  BUY THE BOX Ingefära Fläder Äpple i glaset
  3. Njut!

Förutom att ingefära har en god smak så innehåller den bland annat kalium, kalcium, magnesium, zink och C-vitamin. Äpplet är en riktig vardagshjälte och näringsmässigt innehåller äpplen stora mängder av antioxidanter, fibrer och C-vitamin. Fläder är kanske inte en något som vi tänker på som en näringsbomb men faktum är att den innehåller mängder av C-vitamin, kalcium, järn, folat och zink.

Till vad man tycker om våra juicer längst ned.
Smakbetyg 4 av 5
Juicen har en fräsch och något syrlig smak där ingefäran är dominerande.

Så tycker Sporthälsas recensent Lisa:

Jag tycker att juicen har en god, om än ganska rivig smak och den smakar väldigt nyttigt. Färgen är ljusgul och något grumlig, inte kanske den finaste färgen men jag dricker hellre en god juice utan tillsatser än något med färgämnen bara för att det ska “se snyggt ut”.

Juicen har en frisk och syrlig smak där ingefäran är den smaken som känns tydligast, men jag tycker även att lite fläder och äpple toner finns där i bakgrunden vilket balanserar upp ingefärans rivighet. Jag har druckit juicen precis som den är, vilket är perfekt till frukost eller mellanmål när man vill ha en liten kick.

Juicen funkar även toppen som måltidsdryck om man spär ut den med vatten. Igår värmde jag upp den på spisen, hällde ner den i en termos och tog med den ut i backen, mycket fräschare än vanlig varm saft som ibland kan bli lite väl sött tycker jag!

Äppeljuice från koncentrat, 65%
Råsaft från Ingefära, 35%
Fläderblom extrakt, 4%
Citronjuice från koncentrat, 1%
Pastöriserad
Ekologisk

Energi 137 kj/33 kcal
Fett <01, gram
  – varav mättat fett 0 gram
Kolhydrater 7,7 gram
  – varav sockerarter 6,8 gram
Protein <0,4 gram
Salt 0,05 gram

Tranbär & Granatäpple

Det lite bortglömda nordiska superbäret Tranbär är sprängfyllt av C-vitamin och antioxidanter. En annan frukt som har ett högt näringsinnehåll är Granatäpplet som har ett skyhögt innehåll av flavonoider. Nedan listar vi några tips till hur du kan inkludera dem båda i din dagliga kost.

Både Tranbär och Granatäpple har en pigg röd färg och en syrlig smak med en svag sötma och är fullproppade med näring, antioxidanter och välgörande vitaminer.

  • BUYTHEBOX Innehåller 50% Tranbär och 50% Granatäpple
  • Rik på antioxidanter, vitaminer och andra bioaktiva ämnen.
  • Ekologisk, inga konserveringsmedel eller andra tillsatser.
  • Osötad.
  • Pastöriserad.
  • Tack vare sitt skyhöga innehåll av antioxidanter slår tranbäret andra nyttiga tungviktare som både spenat och broccoli sett till sin vikt.
  • Fylld och sammansatt i Sverige.


BUYTHEBOX Tranbär & Granatäpple
är en ekologisk juice som innehåller 50% Tranbärsjuice och 50% Granatäpplejuice från koncentrat. Alla våra juicer är osötade och innehåller inga konserveringsmedel eller andra onödiga tillsatser. Drick som den är, blanda ner i smoothies eller späd ut med vatten som måltidsdryck. Ett perfekt sätt att få in mer gott i din vardagliga kost!

Eller som vi säger G´day Everyday.

Granatäpplejuice från koncentrat 50%.
Tranbärsjuice från koncentrat 50%
Pastöriserad. Ekologisk

Energi 167 kj/39 kcal
Fett <0,5 gram
  – varav mättat fett, 0 gram
Kolhydrater 9,6 gram
  – varav sockerarter 8,9 gram
Protein 0,2 gram
Salt 0,1 gram

Rödbeta & Aronia

Bäret Aronia har ett skyhögt innehåll av vitaminer och antioxidanter. Rödbetan är en annan näringsrik favorit, både god och nyttig.
Kombinationen – kanon!
Här får du fler fördelar och hur du på ett lätt och gott sätt får in dem i din dagliga kost.

Aronia – trädgårdens egna superbär

Visste du att det gömmer sig ett nordiskt bär i många trädgårdar runt om i landet? Aronia är något av en doldis på bärfronten och det tycker vi är tråkigt, bären växer på en vacker och härdig buske som kan planteras i nästan hela Sverige. Det har ett högt näringsinnehåll och är ett av de bär som innehåller högst koncentrat av antioxidanten antocyanin. Dessutom rikt på vitamin A, B2, C och E samt järn och jod. De vackra svart-blå bären har en smak som påminner om en blandning av körsbär och rönnbär med en lite bärig och bitter ton.

Rödbetan har odlats sedan 1600-talet i Sverige och är tacksam att odla i nordiskt klimat. Den populära rotfrukten finnas att köpa året om och är därför alltid i säsong. Med sin karaktäristiska rubinröda färg, lite jordiga och söta smak passar den även utmärkt i kombination med andra sötare bär och frukter. Rödbetan innehåller stora mängder av järn, C-vitamin, B-vitamin och kalium. Ett annat ämne som gör rödbetan extra hälsosam är dess höga innehåll av nitrit och nitrat som omvandlas till kväveoxid i kroppen vilket utvidgar blodkärlen som i sin tur kan bidra till högre syreupptagning i blodet. Rödbetor i all dess form är därför populärt för idrottare för att öka prestationsförmågan.

BUYTHEBOX Rödbeta & Aronia är en ekologisk juice som innehåller 50% rödbeta och 50% aronia från koncentrat. Alla juicer är osötade, pastöriserade och innehåller inga konserveringsmedel eller andra onödiga tillsatser. Förutom att juicen är ekologisk så är den fylld och sammansatt i mellersta Sverige. Drick som den är, blanda ner i smoothies eller späd ut med vatten som måltidsdryck.

Ett perfekt sätt att få in mer gott i din vardagliga kost.

Rödbetsjuice från koncentrat, 50%
Aroniajuice från koncentrat, 50%
Pastöriserad
Ekologisk

Vi har gjort en nitratanalys på Ekologisk Rödbeta Buythebox och bifogar resultat för nitratmätning på: Batch: 202215, BFD: 09102021

Mätningen visar 1700 mg/kg vilket betyder att det räcker att dricka drygt 1,5 dl för att få i sig rekommenderat dagsintag enligt EFSA*

*Efsa om nitrat och nitrit
Den europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet, Efsa, gjorde 2017 en ny bedömning av nitrat och nitrit som tillsats i livsmedel. I denna utvärdering behölls de tidigare acceptabla dagliga intagen (ADI) för nitrat (3,7 mg/kg kroppsvikt och dag) och nitrit (0,07 mg/kg kroppsvikt och dag). Skillnaden var dock att vid denna utvärdering av nitrit baserades ADI på data från människor (methemoglobinemi), vilket ökar säkerheten i Efsas bedömning.

Kuriosa om Kväveoxid
Nitrat och nitrit kan också omvandlas till kväveoxid i kroppen. Det finns forskning om positiva effekter av kväveoxid. Drycker med stort innehåll av nitrat har därför till exempel använts av idrottare för att öka prestationsförmågan.

Energi 186 kj/44 kcal
Fett <01, gram
  – varav mättat fett, 0 gram
Kolhydrater 10,4 gram
  – varav sockerarter 6,9 gram
Protein <0,6 gram
Salt 0,1 gram

Juice från svarta vinbär från BuyTheBox

Svartvinbär

100% svarta vinbär. Boxen innehåller ca 10.000 pressade svarta vinbär från Norrland. Rik på C-vitamin. Osötad. Inga konserveringsmedel eller andra onödiga tillsatser. Spädes med vatten om man vill ha det som måltidsdryck.

Råsaft från norrländska svarta vinbär.
I denna box trängs ca 10.000 pressade svarta vinbär.

Energi 146 kj/34 kcal
Fett <0 gram
  – varav mättat fett, 0 gram
Kolhydrater 7,5 gram
  – varav sockerarter 7,2 gram
Protein 1,1 gram
Salt 0,1 gram

Norrländska Lingon

Boxen innehåller 100% juice av lingon som motsvarar ca 16.000-20.000 (beroende på storlek) pressade lingon från skogarna i Norrland. Kan med fördel spädas ut med vatten som måltidsdryck. Osötad. Producerad i Sverige.

Råsaft från norrländska lingon, 100%.
I denna box trängs ca 16-20.000 pressade lingon, beroende på storlek.

Energi 130 kj/31 kcal
Fett <0 gram
  – varav mättat fett 0 gram
Kolhydrater 7,9 gram
  – varav sockerarter 4,2 gram
Protein <0,35 gram
Salt 0 gram

Gurkmeja, Bergamott, Äpple & Svartpeppar

BuyTheBox Gurkmeja, Bergamott och Peppar. Konsistensen är mer åt smoothiehållet än våra andra juicer. Gillar du styrka och att det hettar till så är detta något för dig. Bitterheten kommer från Bergamot-tjuicen och hettan från svartpeppar. Däremellan Gurkmeja. Såklart ekologiskt och tillverkat i Sverige.

Bergamottjuice 45%
Äppeljuice från koncentrat 44,5%
Gurkmeja 10%
Svartpeppar 0,5%
Pastöriserad. Ekologisk

Energi 92 kj/22 kcal
Fett <0,1 gram
  – varav mättat fett 0 gram
Kolhydrater 5,2 gram
  – varav sockerarter 4,1 gram
Protein <0,2 gram
Salt 0,1 gram

En god vana som håller hela livet!

Buy The Box funktionsjuicer är framtagna för dig som vet vad du vill ha en ekologisk juice med tydligt råvaruinnehåll.

Buy The Box juicer är framtagna för dig som vet vad du vill ha – en ekologisk juice med tydligt råvaruinnehåll. Dessutom dubbla tapphål för enklare placering i kylen. Allt i en smidig 3L Bag-In-Box fylld och sammansatt i Sverige.

Motionärer och idrottare använder juice från Buy The Box

Många motionärer och elitidrottare dricker regelbundet våra juicer för smakens skull, och för att de upplever en förbättrad träningseffekt.

Bromsa de fria radikalerna med juicer från Buy The Box

Allt fler Seniorer upptäcker våra produkter.

Vad tycker kunderna om våra juicer?

Buy The Box juicer köper du enkelt online eller i butik